Ik stond voor de berg met spullen die ik verzameld had en ik wist
dat ik de juiste keuze had gemaakt

Het was heel wat jaren na mijn havo diploma dat ik eindelijk ging studeren. Ik koos voor leraar geschiedenis (ja, echt waar). Ik wilde als klein meisje immers al in het onderwijs werken,  ben gek op geschiedenis en mag graag mensen iets nieuws leren; wat kon er misgaan?

Maar al snel besefte ik dat ik niet op het goede spoor zat en stopte met studeren. Ik ging te rade bij mijzelf; wat past er dan wel bij mij. Het voelde goed om mensen iets te leren, waar was ik naast geschiedenis nog meer gek op? Ik ben van jongs af aan al opgeruimd en georganiseerd, maar daar kan je niet je werk van maken, toch…

Eind 2021 richtte ik, met mijn diploma voor Professional Organizer op zak, Opruimcoach Grip op.

~Follow your soul, it knows the way~

Ik ben dan misschien van jongs af aan al opgeruimd en georganiseerd, maar ik heb ook tijden van chaos gekend. Tijdens mijn depressie had ik sommige dagen nauwelijks energie om uit bed te komen, laat staan om op te ruimen. Ik heb gezien hoe snel rommel en chaos kan ontstaan. Het werkt benauwend en is een enorme energievreter.

Maar merkte ook hoeveel rust er ontstond in mijn hoofd als ik wel opruimde.

In de jaren na mijn depressie bleef mijn mentale gezondheid hoog op mijn prioriteitenlijstje
staan. Ik bleef aan mezelf werken en zag de positieve gevolgen daarvan. Het is iets wat ik in mijn werk als coach ook aandacht krijgt. 

~Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd~

In 2017 trouwde ik met mijn jeugdliefde Bart. Jarenlang woonde we in een studentenkamer in de stad Groningen. Klein wonen betekent slim indelen en niet teveel spullen hebben. Dat betekende echter niet dat ik niet veel spullen had, er lag heel wat bij mijn ouders in de opslag.
Alle spullen die ik tijdens mijn jeugd verzameld had, kwamen bij ons boven terecht. Het voelde benauwend om zoveel spullen te hebben. Ik weet van mezelf dat ik een verzamelaar ben en dat ik spullen met sentimentele waarde en spullen waar herinneringen aan vast zitten, graag wil houden. Maar zoveel spullen was niet wat ik wilde.

En dus ging ik aan de slag met mijn eigen spullen. Ik zocht alles uit. Er gingen vuilniszakken vol jarenlang bewaarde spullen de container in. Er gingen dozen vol spullen naar de zolder van mijn moeder voor de verkoop op de rommelmarkt. En dat voelde goed.

Wat overbleef waren spullen waar ik echt waarde aan hecht. Boeken, decoratie in mijn huidige stijl en enkele spullen met sentimentele waarde. Ik heb weer rust en overzicht. Als ik iets nodig heb, weet ik precies waar ik het kan vinden. En alle spullen zijn bewaard met een reden en verdienen daarom een plekje in mijn huis. 

~Maak van je huis weer een thuis~

Leer me nog een beetje beter kennen;

  • Hoewel ik er voorstander van ben om bewuste aankopen te doen, kan ik mij soms gewoon niet inhouden als het op speelgoed voor onze poes Sok aankomt. En Soks favoriete speelgoed is; jawel, een cadeau strik die ze van een cadeau heeft afgetrokken.
  • Al van jongs af aan ben ik gek op boek lezen. Het liefste lees ik historische romans en boeken vol mysterie, alla Dan Brown.
  • Ik heb dus echt een hekel aan koken. Elke dag weer moet ik mij ertoe zetten. Maar ik ben wel gek op pasta. Dus zet ik dat dan maar regelmatig in verschillende variaties op het menu, dat verzacht een beetje de pijn ;)
Lonneke, het gezicht achter Opruimcoach Grip