5 redenen om een Opruimcoach in te schakelen

Gepubliceerd op 30 januari 2022 om 13:44

Je leeft in chaos. Je huis slibt langzaam dicht door de hoeveelheid spullen die je hebt verzameld in de loop der jaren. De administratie bestaat uit een grote stapel papier en wanneer je een brief met gegevens nodig hebt, ben je eindeloos aan het zoeken. Je hebt alle dagen het gevoel achter de feiten aan te rennen en geleefd te worden door je agenda. Maar je hebt besloten dat het genoeg geweest is, jij gaat weer de baas worden over de chaos. Een opruimcoach kan jou daarbij helpen. 

 

Wat doet een opruimcoach
De opruimcoach is er om jou te ondersteunen tijdens het opruim proces. Opruimen kan een hele kluif zijn. De chaos kan zo groot zijn dat je niet weet waar te beginnen. Maar opruimen kan ook emotioneel zijn doordat je geconfronteerd wordt met herinneringen. Of omdat je geconfronteerd wordt met de omvang van de chaos die er is ontstaan. Het is dan erg fijn om er niet alleen voor te staan, maar iemand naast je te hebben met wie je je gevoelens kan delen. Een voordeel van een opruimcoach is dat deze onafhankelijk is, en geen oordeel zal hebben over jouw gevoelens.

Het opruim proces kan ten slotte zwaar zijn omdat je constant keuzes moet maken. Over elk object moet je beslissen of je het houdt, of weg doet. En als je besluit om het weg te doen, gooi je het dan weg, of geef je het weg, verkoop je het of breng je het naar de kringloop. Al die keuzes kunnen overweldigend zijn. Een opruimcoach kan je helpen bij het maken van de keuzes door de juiste vragen te stellen, zodat jij weloverwogen je keuzes kan maken. Op die manier is het niet nodig om achteraf te twijfelen of je wel de juiste keuze hebt gemaakt, want elke keuze is welbewust genomen met de juiste motivatie. 

 

Tijdens het opruim proces houdt de opruimcoach ogen en oren open en zal opgedane inzichten met jou delen. Je doet op deze manier veel kennis op over jezelf die je zonder opruimcoach waarschijnlijk was misgelopen. Je krijgt inzicht in de oorzaken van de chaos die je huis en je leven heeft overgenomen. Soms komen er zaken naar boven waarvan jij niet wist dat ze nog steeds zo’n grote impact hadden op jouw leven. De inzichten geven je kraakhelder aan waar jij aan moet werken om weer grip te krijgen op je leven. 

 

De opruimcoach zal deze inzichten gebruiken om een op maat gemaakt coaching traject op te zetten waarin jij nieuwe vaardigheden aanleert. Deze nieuwe vaardigheden zijn jouw wapens in de strijd tegen de chaos. Je weet in het vervolg precies wat je moet doen en laten om grip op de chaos te houden. En mocht je ooit, om welke reden dan ook, toch terugvallen, dan heb je de tools om de chaos weer de baas te worden. Dit coaching traject is van onbetaalbare waarde, je doet vaardigheden op die je de rest van je leven meeneemt. Een samenwerking met een opruimcoach levert dus veel meer op dan alleen een opgeruimd huis.

 

Om dat opgeruimde huis te bereiken zal de opruimcoach jou voorzien van praktische tips voor het organiseren van jouw chaos. Door de ervaring van de opruimcoach zal deze ideeën hebben waar jij zelf niet opgekomen zou zijn. De opruimcoach heeft een scala aan tactieken en technieken in de rugzak en kan zo kiezen welke het beste bij jouw situatie passen. Je hoeft zelf niet meer urenlang op het internet te zoeken naar opruimmethodes of organisatie systemen, die achteraf toch niet voor jou blijken te werken en je onnodig geld hebben gekost. Vanaf nu heb je alle kennis en vaardigheden om de juiste keuzes voor jou te maken. 

 

Samenvatting

Een opruimcoach zal je dus ondersteunen tijdens het opruim proces, zal vragen stellen zodat jij weloverwogen keuzes kan maken, zal je voorzien van inzichten die je iets over jezelf leren, zal je nieuwe vaardigheden aanleren die je je leven lang meeneemt, en zal je ten slotte een hoop tijd en geld besparen met praktische tips. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.